lördag 21 november 2009

Tant Anci och Fröken Sara

...
Efter en delikat lördagslunch på Jop's var planen att återvända till pokerlokalen för spel på nätet. På väg tillbaka mellanlandade vi på cafét "Tant Anci och Fröken Sara" för inhandling av latte to go.

För er som inte känner till stället är det ett lokalt café som fokuserar på ekologisk fika och en hemtrevlig miljö. Mysiga fondväggar, vita bord och mormors-stolar. Det är en underdrift att säga att det blivit en succé. Redan efter ett år har man vuxit ur den gamla lokalen och flyttat till en rymligare och mer central sådan. För övrigt samma lokal där "Mike's biljard" en gång i tiden huserade.

Det hänger inte riktigt samma struliga biljardklientel nu som då. Enligt rykten på stan är det idag lyslördag, där tanken är att sundsvallsborna ska gå man ur huse och tända ett ljus för sina nära och kära. Fast på caféet idag var det snarare barnvagnens dag. Jag tror varenda nybliven mamma i hela Västernorrland var på plats och spenderade sin föräldrapeng. Det korta pit-stopet blev till en evighet, och det var bara genom stor övertalningsförmåga jag lyckades få Rille att orka vänta på vår tur.

Tant Anci och Fröken Sara är nog två lyckliga själar ur ett rent finansiellt perspektiv. Faktiskt roligt att se att en lokal idé kan lyckas så bra. Alla andra cafékedjor i stan får kraftigt på pälsen. Det här stället utstrålar vänlighet och erbjuder en genuin fikaupplevelse. Det är precis som att det inte märks att grundtanken är att tjäna pengar.

Jag har alltid älskat "Starbucks". Även fast det är ett superkommersiellt företag har dom byggt upp en oslagbar image. Det känns som en ära att få komma dit och betala 50 kr för en latte.

Dagens visdomsord får, den svenska avundsjukan till trots, bli att "Är man duktig är man också värd att tjäna pengar!

Inga kommentarer: